Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Πλήρη δικαίωση δανειοληπτών, από το Ειρηνοδικείο Λάρισας"










 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10-09-2013
  Σημαντικές και ουσίας χαρακτήρισε τις υπαρ.155/2013 και 156/2013  αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Λάρισας, για δύο υπερχρεωμένα  αδέλφια ,,η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης σε σχετική ανακοίνωσή της,
  Επί  του περιεχομένου της ανακοινώσεως η ΄Ενωση αναφέρει:
Ευτυχώς, που τα Ειρηνοδικεία της Χώρας μας , στέκονται δίπλα στους δοκιμαζόμενους από την οικονομική  κρίση καταναλωτές, βγάζοντας δίκαιες αποφάσεις , απαλλάσσοντας τους  από την βαριά χρέωση , δίνοντας τους μια "ανάσα" και συνεχίζοντας η ΄Ενωση  αναφέρει .
'Νοιώθουμε ικανοποιημένοι , διότι έστω και από την Κρήτη, προσφέρουμε την συμβουλευτική μας και οι δανειολήπτες δικαιώνονται κάνοντας χρήση του Νόμου Κατσέλη, που συνεχώς αποδεικνύεται ένας νόμος σωτήριος για "ειλικρινείς δανειολήπτες".
Επί των αποφάσεων η ΄Ενωση τοποθετείται:
Η Πρώτη απόφαση ,αναφέρεται στον  αδελφό ως εγγυητή , ο οποίος είχε συνολικά χρέη ως εγγυητής 375.058,61 Ευρώ  σε μία Τράπεζα, από  τρία στεγαστικά  δάνεια και μία πιστωτική κάρτα ,είχε όμως και την ατυχία να αρρωστήσει από ανίατη αρρώστια   . ΄Ενεκα του προβλήματος της υγείας του , έχει  καταστεί ανίκανος προς εργασία.Περιουσιακά στοιχεία δεν διαθέτει εκτός ένα Ι.Χ  μικρής εμπορικής αξίας που τον εξυπηρετεί για τις μετακινήσεις του
  Το Ειρηνοδικείο Λάρισας με  την υπαρ.155/2013 απόφαση του,  καθόρισε  σαυτόν καταβολές επί τετραετία, 50 Ευρώ μηνιαίως δηλ. στο πέρας της Τετραετίας  ο οφειλέτης ,θα έχει καταβάλλει στην μοναδική Τράπεζα  ΜΟΝΌ το ποσό των 50Χ48=2.400 Ευρώ απαλλασσόμενος από το υπόλοιπο  372.658,61 Ευρώ  δηλ. το χρέος του " κουρεύτηκε " σχεδόν 100 %
Η Δεύτερη απόφαση αναφέρεται στην αδελφή ως εγγυήτρια,  συνολικού χρέους 373.335,37 Ευρώ,  σε μία Τράπεζα, η οποία είναι άγαμος και άνεργος  31 ετών .
  Το Ειρηνοδικείο Λάρισας με την υπαρ. 156/2013 απόφαση του, ήρθε να δικαιώσει  την οφειλέτρια η οποία μετείχε σαυτό  αιτώντας ρύθμιση των οφειλών της, ως εγγυήτρια, ορίζοντας "μηδενικές καταβολές"  και επανεξέταση της υπόθεσης τον Σεπτέμβριο του έτους 2014.
  Επισημαίνουμε ότι την διαχείριση και των δύο αιτήσεων των χρεωμένων εγγυητών, εξωδικαστικά αλλά και δικαστικά είχε αναλάβει πληρεξούσιος ανεξάρτητος  δικηγόρος από την Λάρισα, ο οποίος συνέβαλε και στην δικαίωση των πελατών του.
  ΄Συνεχίζοντας το κείμενο της ανακοίνωσης της η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  αναφέρει ότι "δημοσιεύομε  αυτές τις αποφάσεις για ενημέρωση  και παραδειγματισμό των  υπολοίπων καταναλωτών , που συμμετέχουν σε δάνεια ως  εγγυητές, ότι μπορούν και σήμερα να ενταχθούν στο ν.3869/2010 όπως τροποποιήθηκε ,τον γνωστό ως Νόμο Κατσέλη, για να ρυθμίσουν τα χρέη τους ως εγγυητές και να απαλλαγούν από την πίεση, τον εκφοβισμό που καθημερινά δέχονται από τις Τράπεζες και τους συνεργάτες τους.
                          Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
                                     Ιωάννα  Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: