Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Συμβουλές για τις ξένες γλώσσες

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 8-09-2016
Τώρα που ξεκινάει η νέα σχολική  χρονιά και οι γονείς επιθυμούν τα παιδιά τους να μάθουν μία ξένη γλώσσα ,η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, οφείλει να δώσει τις οδηγίες της, αφενός για  σωστή ενημέρωση του γονέα,  μα προπάντων για  να προστατεύσει  τους μαθητές, ώστε να αποφευχθούν επιλογές που δεν έχουν καμιά σχέση με την επίσημη, νόμιμη ιδιωτική εκπαίδευση Ξένων Γλωσσών στο νησί  μας,  για ένα σωστό ξεκίνημα .

Οι συμβουλές της Ε.Π.Κ.Κρήτης, είναι:
1.Κάνουμε έρευνα αγοράς και επιλέγουμε πιστοποιημένα  φροντιστήρια ξένης γλώσσας  , που αδειοδοτούνται και ελέγχονται από τον κρατικό φορέα (ΕΟΠΠΕΠ).Τα μέλη του Συλλόγου Palso είναι πιστοποιημένα από τον ΕΟΠΠΕΠ και πληρούν αυστηρές προδιαγραφές λειτουργίας που εξασφαλίζουν την μάθηση σε ένα περιβάλλον ασφαλές.καθώς εκεί τηρούνται αυστηροί κανόνες που προβλέπονται από το νόμο και το καταστατικό του Συλλόγου.
2.Παίρνουμε ενημέρωση για τα δίδακτρα, τις ώρες λειτουργίας των φροντιστηρίων, κάνουμε σχετική σύγκριση ,καθώς το κάθε φροντιστήριο διαμορφώνει τις  δικές του τιμές.
3.Η διδασκαλία της Ξένης Γλώσσας μέσω φροντιστηρίου, βασίζεται στην αρχή της επικοινωνίας, προσφέρει σταθερό πρόγραμμα διδασκαλίας που ο μαθητής ακολουθεί με συνέπεια.
4.Επιλογή βιβλίων
Η επιλογή των βιβλίων είναι πολύ σημαντική. ΟΙ Εκδοτικοί Οίκοι ενημερώνουν συστηματικά τα Κ.Ξ.Γ. για ΌΛΑ τα νέα βιβλία και έτσι υπάρχει γνώση για την επιλογή του κατάλληλου βιβλίου.
8.  Τα Κ.Ξ.Γ. διαθέτουν την οργάνωση και την εμπειρία που απαιτείται για ένα σύστημα αξιολόγησης μέσω τακτικών Tests που έχουν αντίκρυσμα και νόημα με την έννοια του καλώς εννοούμενου ανταγωνισμού που αναπτύσσεται μεταξύ των συμμαθητών μιας τάξης ενός επίσημου .
9.Τα δίδακτρα συμφωνούνται και ισχύουν για όλη την σχολική περίοδο.Πινακίδα επ αυτών θα πρέπει να είναι αναρτημένη.σε εμφανές μέρος της αίθουσας επικοινωνίας.
10.Το περιβάλλον της φροντιστηριακής στέγης ,θα πρέπει να καλύπτει τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία.
.ΠΡΟΣΟΧΗ!,όταν επιλέγουμε την διδασκαλία  σε κατοικον.

Ελέχουμε  τα στοιχεία του/της καθηγητή/τρίας  και εξετάζουμε εάν τηρούν τις προυποθέσεις που ο καθένας οφείλει.
-Οφείλει να έχει άδεια οικοδιδασκαλίας την οποία υποχρεούται να επιδεικνύει.
-Οφείλει να διαθέτει κωδικό άσκησης δραστηριότητας (ΚΑΔ) από την οικεία ΔΟΥ
και να εκδίδει νόμιμες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.
 Πέρα από το παράνομο της δραστηριότητας κάποιων ανθρώπων, που εμφανίζονται ως έμπειροι καθηγητές ,καλείστε να δείτε το ουσιαστικό. Η δραστηριότητα αυτή μπορεί να είναι και επικίνδυνη. Χρειάζεται τακτικά να "ρίχνουμε" μια ματιά , αν γίνεται η υποσχόμενη  διδασκαλία .
Επειδή,Το περιβάλλον του "Ιδιαίτερου Μαθήματος" είναι συνήθως ο οικογενειακός χώρος του μαθητή όπου ΔΕΝ μπορεί να μην είναι μειονέκτημα η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ του "Οικοδεσπότη Μαθητή" και του "Φιλοξενούμενου Καθηγητή". Ο μαθητής δυσανασχετεί ακόμη και με την παρουσία του "Καθηγητή Εισβολέα" και έτσι χάνεται η ευκαιρία μιας ισορροπημένης σχέσης μεταξύ τους. Συνεπώς, δημιουργούνται κακές προϋποθέσεις που θα ενισχύσουν την ένταση στις πιθανές συγκρούσεις.
Η διαφήμιση ιδιαιτέρων μαθημάτων στην εφημερίδα, δεν ισοδυναμεί με επάρκεια προσόντων διδασκαλίας και κατ’επέκταση νόμιμη οδό.
Σημείωση Ο/Η καθηγητής/τρια της δημόσιας εκπαίδευσης Δεν επιτρέπεται να παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα.

Δεν παίζουμε με την ψυχή των παιδιών μας. Δεν είναι θέμα όγκου γνωστικού αλλά και τρόπου  επικοινωνίας -διδασκαλίας.

Επισημαίνουμε στους  γονείς, που η οικονομική κρίση ,της Χώρας , τους έριξε στην ανεργία και στην ανέχεια ότι , ο Σύλογγος  Palso  Χανίων, σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και φέτος θα ενεργοποιήσουν  δωρεάν διδασκαλία   Κοινωνικό Φροντιστήριο ξένων γλωσσών,  με συμμετοχή  μαθητών που διαθέτουν τα τεθέντα  κριτήρια.
Τέλος ,η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, αφού ευχηθεί  σε μαθητές, γονείς,καθηγητές, μια  γόνιμη εκπαιδευτική χρονιά ενημερώνει  ότι .για την προστασία των μαθητών δέχεται καταγγελίες στα τηλ. 28210 92306, 2821092666  και στα γραφεία της Πλατ.1866 αρ.2 Χανιά ή στο email. epkxan@gmail.com
Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Γεια σας!
Είστε ένας πατέρας, η μητέρα, επιχειρηματίας ανάδοχος OU και θα χάσετε μια αμοιβή αμοιβής τους Ou χρηματοδότηση έργων προσωπικές σας ανάγκες.
Δάνεια και επενδύσεις 5 δις € 10 €, το αυτοκίνητο Μεταξύ 1-30 ετών Σε κερδοφόρα έργα.
Δείτε διαχείρισης ακινήτων franckhermary2@gmail.com
Όχι μόνο την επίλυση των ΗΠΑ Οι υπηρεσίες μας: service.v@financier.com