Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ τελικά στον πίνακα των δικαιούχων συμπεριλήφθηκε μόλις το 20% των συμβολαίων. Μεγάλη υπομονή χρειάζεται!!!!!!

ΑΣΠΙΣ Της Ιωάννας Μελάκη *

Μεγάλο το Ερώτημα !!!Τι θα γίνει με τους 5000 ασφαλισμένους  της Ασπίδας, που ενώ είχαν συμβάσεις με την ασφαλιστική εταιρεία για  (εφάπαξ, συνταξης , αποταμίευσης) χρηματικής αξίας περίπου 140 εκατ. ευρώ;
Η απάντηση είναι: Δεν θα αποζημιωθούν από την εκκαθάριση, λόγω διασταλτικής ερνηνείας του Νόμου



Η υπόθεση των αποζημιώσεων της Ασπίδος,  προχωράει με ρυθμούς χελώνας,  με μεγάλο μέρος των πρώην ασφαλισμένων να έχουν ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουν για να αποζημιωθούν, δεδομένου ότι τελικά στον πίνακα των δικαιούχων συμπεριλήφθηκε μόλις το 20% των συμβολαίων.
Απόψη μου είναι ότι , η εκκίνηση της όλης διαδικασίας  για την Ασπίδα , είναι μία εξέλιξη θετική και φερέλπιδα που άργησε όμως πολύ, απομειώνοντας μέσα από γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες την περιουσία του ομίλου. Επίσης οδήγησε σε δικαστικές και κοστοβόρες διαδικασίες χιλιάδες ασφαλισμένους. και άλλους να απογοητευτούν  και να τα παρατήσουν.
Στους ήδη συμπεριληφθέντες στον πίνακα δικαιούχων, έχουν αναγνωριστεί από την εκκαθάριση αποζημιώσεις που συνολικά ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ.
 Εκτός πίνακα έχουν παραμείνει
 α) όσοι δεν είχαν κάνει αναγγελία του συμβολαίου τους και
 β)όσοι είχαν προγράμματα εφάπαξ καταβολής – αποταμιευτικά -επενδυτικά ,που συνολικά ανέρχονται σε 5.000.τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως μη ασφαλιστικά -αν και πωλούνταν από ασφαλιστική-, αφήνοντας τους δικαιούχους εκτός κατάστασης του πίνακα.
Έγκυρη πηγή  σήμερα αναφέρει  ότι , κάτοχοι των συμβολαίων προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο και αποφάνθηκε ότι οι δικαιούχοι θα αποζημιωθούν από το Εγγυητικό Κεφάλαιο. 

*Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Αγοράς και Καταναλωτή

Δεν υπάρχουν σχόλια: