Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Ε.Π.Κ.Κρήτης : "Ιδιοκτήτες περιπτέρου στο Ηράκλειο, "μηδένισαν " το χέος τους, με Δικαστική απόφαση"


Δελτίο Τύπου 16-07-2017


 Νέα απόφαση από το Ειρνοδικείο Ηρακλείου, χαρίζει την αισιοδοξία ,σε νεότατο  ζευγάρι, από το Ηράκλειο.
Με με την υπ. αριθμόν 678/2017 απόφαση του, το Ειρηνοδικείου  Ηρακλείου. μηδένισε το χρέος ζευγαριού,  ιδιοκτητών περιπτέρου, συνολικού ύψους 112.956,16 ευρώ, σε μία τράπεζα,  στο οποίο συμμετείχαν και οι δύο ,οφειλέτης -εγγυητής,κι έσωσε  όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  η οποία αναφέρει "Με την υπ. αριθμόν 678/2017 απόφαση, το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, έκανε δεκτή την αίτηση που κατέθεσε ζευγάρι ,εντάσοντας το στις ευνοικές διατάξεις του ν.3869/2010, μηδενίζοντας του ,το χρέος του,και σώζοντας όλα του τα περιουσιακά στοιχεία (κινητά- ακίνητα)
Αναλυτικά , πρόκειται για ζευγάρι ηλικίας 37 και 36 χρονών αντίστοιχα, και από το γάμο τους  έχουν ένα ανήλικο τέκνο. ο πατέρας υπήρξε καταρχάς, ο ίδιος περιπτερούχος, εν συνεχεία ασθένησε ,κρίθηκε δε ανάπηρος με αναπηρία 67% και το περίπτερο το  ανέλαβε η σύζυγος , η οποία στο παρελθόν, υπήρξε έμπορος ,λιανικής πώλησης ειδών ιματισμού, η οποία υποχρεώθηκε να σταματήσει αυτή της, την δραστηριότητα ,λόγω  του ότι το εισόδημα υπήρξε παθητικό, και η εν λόγω επιχείρηση δεν επέφερε έσοδα.
Εισόδημα που διαθέτουν:  310 ευρώ από εξωιδρυματικό επίδομα του συζύγου, συν τα έσοδα από την δραστηριότητα του περίπτερου.

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν 
ο σύζυγος 
α)οικοπεδαγρό ,341,99 τ.μ
β) ένα αγροτεμάχιο 1.500 τ.μ με 30 ελαιόδενδρα
γ)ΙΧΕ αυτοκίνητο
η σύζυγος
α) αγροτεμάχιο στο νομό Αττικής ,με συγκυριότητα κατα ποσοστό, 37,50%
β)ΙΧΕ αυτοκίνητο
 Το Δικαστήριο του  Ηρακλείου , παρά την ένσταση της μοναδικής πιστώτριας τράπεζας , εξέδωσε την υπ. αριθμόν 678/2017 απόφαση, με την οποία 

Δέχεται την αίτηση και των δύο συζύγων
Ρυθμίζει τα χρέη των  αιτούντων , με τον ορισμό "μηδενικών καταβολών" για αυτούς

•Ορίζει νέα δικάσιμο,την 11-5-2019 προκειμένου να επαναπροσδιοριστούν, οι μηνιαίες καταβολές των αιτούντων 
•ΕΞΑΙΡΕΙ από την εκποίηση  τα αναφερόμενα στην αίτηση περιουσιακά στοιχεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: